Fönster är en viktig del av huset eller fastigheten

Villaägare och fastighetsägare står då och då inför att behöva fixa till slitna fönster. Det är inte bara för att villan ska se fin ut utan för att undvika skador. Misskötta fönster kan leda till fuktskador som kan utvecklas till röta och mögel. Beroende på typ av fönster så behöver fönster underhållas olika mycket. Funderar du på att sälja huset kan välskötta fönster vara mer attraktivt än ett nyrenoverat kök för att locka köpare.

Det går att kitta fönster själv

Har du tid och vill göra jobbet själv så blir det billigare även om det är smidigare att anlita någon. Det är viktigt att du alltid har allt material du behöver hemma. Det är smidigt och enkelt att köpa det du behöver hos byggmax som har ett brett utbud av det mesta du behöver till fönsterrenoveringen. När du ska börja med dina fönster behöver du ha följande hemma:

  • Hink, gummihandskar och tvättsvamp
  • Kitt och kittkniv
  • Pappskiva för att skydda fönster när du tar ned dem
  • En speciell glasmästarhammare och trekantsskrapa

Några andra produkter som du behöver tänka på är också en stålborste och en mjuk borste för att kunna få bort gammal färg. Här behöver du också en trasa och en slipkloss. Tänk också på att du kommer behöva maskera fönsterna. Många väljer att fixa fönster samtidigt som man gör något annats stort arbete som byta tak när man har byggställningar och annat material på plats.

Viktigt för fastighetsägare och villaägare att hålla koll på fönster

Äger du fastigheter så kan du också spara mycket pengar på att se till att hålla fastighetens fönster i gott skick. Fönster kan lätt bli energitjuvar och du kan sänka uppvärmningskostnaderna när fönsterna är täta. Ibland kan det löna sig att byta fönster istället för att renovera och det finns goda möjligheter att finansiera reparationer och renoveringar. Det gäller såväl för fastighetsägare som för villaägare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *