3 tips inför köksrenoveringen

Ska du renovera och bygga om i köket? Då köket är hemmets hjärta är det viktigt att köket både är trivsamt och bra att laga mat i. Här kommer tre tips inför köksrenoveringen.

1# Skapa en hållbar budget

Det kostar att renovera ett kök och pengarna kan snabbt rinna iväg. För att verkligen få det kök du önskar, och inte behöva stanna av i halva processen för att pengarna tagit slut, bör du göra en budget. Fråga dig vad som verkligen behöver göras och vad som är viktigt för dig. Även om det är snyggt med en köksö, så är det bättre att du bara satsar på det som du har råd med, men istället gör det riktigt bra. När du beslutat om budgeten, så begär du in offerter från olika byggfirmor. Jämför och förhandla.

2# Helheten

För att skapa ett snyggt och arbetsvänligt kök måste det finns ett helhetstänk. Även om det är rolig att plocka idéer från olika ställen, så blir det ofta snyggare och bättre om du låter färger, former och funktioner gå ihop. Tänk också på vilka möbler som du ska ha i köket. Ibland kan du göra en mindre köksrenovering, ett slags ansiktslyft, med färg och nya tapeter, och istället satsa på riktigt bekväma och snygga designmöbler från BoConcept.

3# Ergonomiskt kök

Ett kök är både en samlingsplats där vi äter, men också en arbetsplats där vi lagar mat och bakar. En och annan har rent av ett litet minibryggeri eller en tomatodling i köket. För att kunna arbeta väl bör du tänka på att skapa ett ergonomiskt kök. Om du ska ha en köksö bör du se till att det är enkelt att ta sig runt ön, även när någon skalar potatis vid diskhon. Du kan också testa lösningar som att placera diskmaskinen lite högre upp och ha lådor, istället för skåp, nedtill.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *