Renovera ett kök

Köket är ett av de viktigaste rummen i en bostad. Här träffas familjen för att äta sina måltider, många beslut diskuteras vid köksbordet, man dricker kaffe med sina vänner i köket och barnen gör ofta läxorna i närheten av sina föräldrar. Därför är det inte konstigt att kökets utformning och inredning ofta är avgörande i samband med att många köper en bostad. Det är också köket som nya köpare vanligen renoverar efter köpet men som också många renoverar inför en försäljning.

Köket är ganska enkelt att renovera. Det handlar vanligtvis om att måla väggar, tak och eventuellt lägga en ny plastmatta på golvet. Många byter även ut köksinredningen mot nya, moderna skåp och köper samtidigt nya vitvaror som ugn, kyl och frys. Att renovera ett kök kan du vanligtvis göra själv. Köksinredning kan du köpa som färdiga moduler som du sedan bygger ihop på plats.

Att byta ut vitvaror till moderna sådana är inte bara snyggt utan även ekonomiskt då nya vitvaror drar mindre el och är mer miljövänliga. Det arbete som du inte bör utföra själv är att dra in ny VVS. Det är bättre att anlita en certifierad hantverkare som installerar ny VVS så minskar riskerna för framtida fuktskador.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *