Bygg och fastighet

Att äga och förvalta ett hus fullt med lägenheter är något av det roligaste man kan göra tycker många. Att gå och klappa lite på en huskropp och se hur det ekonomiska värdet stiger över tiden tack vare underhåll och skötsel samt avbetalningar på lånen. Har man dessutom flytet eller turen att äga ett hus i gynnsamma konjunkturer så stiger värdet ibland till och med av sig självt.

Olika faktorer som kostar

För att få ett så gynnsamt ägande som möjligt så bör man sätta sig ner och först se över kostnaderna med huset. Det klassiska talesättet om att det inte är de stora inkomsterna utan de små avgifterna som gör att man blir rik passar bra in här. Vad kostar försäkringar, tv-avgifter, internetavgifter med mera till exempel? När var senaste gången du såg över dina elkostnader? Att lägga lite tid på att hitta en lämplig kampanj och teckna ett bra elavtal kan visa sig spara mycket pengar över tid.

Vårda relationer och människor, inte bara huset

När man har sett till att få huset i bra skick så ska man även fundera lite på hur man vårdar innehållet i huset, nämligen de boende. Hur kommunicerar man som fastighetsägare med sina hyresgäster? Ska det vara via en digital portal eller kanske genom kvartalsblad i trapphuset? Den fastighetsägare som verkligen tar hand om sina hyresgäster på ett bra sätt vinner inte bara förtroende utan sparar även mycket bekymmer. Varje gång en boende säger upp sitt kontrakt och flyttar på grund av missnöje av någon form så uppkommer oönskade kostnader för värden. Så det finns även helt klart ett ekonomiskt incitament för att hålla sina boende på ett gott humör!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *