#3 renoveringstips för dig med liten budget

Ibland kan vi behöva fixa iordning våra hem utan att ha budgeten för det. Men att renovera behöver inte bli så dyrt. Här kommer tre tips på hur du kan renovera med liten budget.

Renovera med liten budget

Det är viktigt att ta hand om huset, lägenheten och sommarstugan, även om du inte alltid har råd att göra en helrenovering. Det är mycket som du kan göra som både gör hemmet snyggt och fräscht och ger ett bra resultat. Du kan behöva göra ganska mycket arbete själv för att spara så mycket pengar som möjlig. Vare sig du har villa, bostadsrätt eller sommarstuga så vet du att det kostar pengar. Ett sätt att spara in pengar på bostaden eller fritidshuset är genom att ha det bästa och billigaste elavtalet. Där kan du spara tusenlappar varje år. Börja med att gå in på Bytelbolag.se och se hur du kan få en billigare elräkning.

1# Rotavdraget

Först och främst ska du inte glömma möjligheterna att få ner kostnaderna genom att göra rotavdrag. Du får göra avdrag på arbetskostnaden. Du kan alltså inte göra avdrag på inköpet av den finare tapeten eller det flashiga badkaret, bara på arbetskostnaden för målaren eller snickaren som utför jobbet. Det är smart att både nyttja avdraget, men samtidigt ha koll på reglerna, så att du inte tror att det blir billigare än vad slutsumman i slutändan landar på.

2# Planera och köp på rea och på Blocket

Om du vet att du ska renovera badrummet, fixa köket eller byta ut golvmattorna i hallen, så kan du alltid hålla ett öga på reor. Passa på och köp materialet till nedsatt pris. Vissa material kan du rent av köpa begagnat på Blocket, särskilt om det är till uthuset eller sommarstugan. Även om renoveringen ska göras nästa år, så kan du köpa materialet idag.

3# Renovera själv

Gör så mycket som möjligt av renoveringen själv. Det kommer du att spara in 10 000-tals kronor på oavsett vad du ska göra. Tala med din snickare om att du behöver hålla en mycket låg budget. Kom överens om vad du ska göra och vad snickaren ska göra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *