Utrustningslistan för hemmasnickaren

För att lyckas med din renovering och ditt arbete på hem och sommarstuga, behöver du rätt utrustning. Det underlättar också att ha sakerna hemma redan för början. Här kommer utrustningslistan för hemmasnickaren.

Snickerboa hoppfallera

Absolut bäst är naturligtvis om du har en snickarverkstad, en snickarboa där du likt Emil kan snickra och bygga det som du behöver. Eller en del av garaget eller boden. Om du ska fixa i ordning ett snickeri bör du tänka på att det bör vara en avlång byggnad, så att du får plats med bräder på både längden och bredden. Om du bor i lägenhet kan du ha en garderob. Ditt minimum är en snickerilåda, där du samlar din hammare, spikar och skruvmejslar. Köp en snickerilåda som ligger bra i handen när du behöver bära omkring den mellan olika platser. Hur stor och i vilket material är en smaksak och beror självklart på hur mycket som du behöver. Sedan behöver du köpa bra kläder: handskar, visir och riktiga skor. Du hittar alla byggnads- och skyddskläder som du behöver på https://skyddsboden.se/ – naturligtvis för både tjejer och killar.

Utrustning för att arbeta väl

Vad du specifikt behöver beror självklart på vad du ska göra. Det är en sak att bygga staket till hästhagen, en annan att bygga ett eget piano. Om du har en gård eller sommarstuga, eller helt enkelt tycker om att arbeta och bygga, är det bra att ha ett släp så att du enkelt kan få hem allt. Du kan köpa ett begagnat släp, det kommer att ge dig mycket glädje. Du bör också ha en säker stege så att du lätt tar dig upp på taket och så att du känner dig trygg när du ska byta vindskivor eller måla huset.

Alla hus och sommarstugor behöver presenning. Du vet aldrig när du behöver en presenning. Du har nytta av den när taket läcker in, för att skydda maskiner under vintern och när du ska frakta saker på ditt släp. Förutom presenning bör du också ha en bra skottkärra. Den kommer att rädda din rygg flera gånger. Om du gillar trädgårdsarbete bör du satsa på en bättre modell, som har hjulet lite längre fram på kärran.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *