Finansiera renoveringen

Att vilja renovera i sitt hem är inget ovanligt. Sanningen är att det faktiskt är väldigt vanligt och något som många svenskar gör. Det finns olika anledningar till varför man väljer att renovera i sitt hem. En vanlig anledning är att man vill skapa sin drömbostad, men det kan också handla om att höja värdet på bostaden inför en försäljning.

Oavsett om man ska göra en liten eller en stor renovering så är man i behov av en bra budget. Enklare renoveringsarbeten kan man i många fall bekosta på egen hand, men gäller det större moment så kan ett lån vara att rekommendera. Att finansiera sin renovering med hjälp av ett lån gör det möjligt för dig att fräscha upp bostaden, utan att behöva vänta på att du måste spara ihop pengarna själv, men hur fungerar ett renoveringslån?

Ansöka om ett renoveringslån

Är du företagare och vill renovera dina lokaler kan du vända dig till capcito.com för ett företagslån. Som privatperson behöver du dock ansöka om andra typer av lån. Du kan bland annat använda dig av privatlån och snabblån, men du kan även baka in renoveringslånet i ditt bolån. Fördelen med det sistnämnda är att du slipper två olika typer av lån och att du dessutom kan få till en väldigt bra ränta. Det är dock inte alla renoveringar som sker i hus eller bostadsrätter och då kan de andra låneformerna vara ett bättre alternativ.

Att ansöka om ett lån gör du enklast och snabbast via nätet. Det är dessutom kostnadsfritt och du har möjlighet att välja mellan flera olika långivare, villkor och räntor.

Att tänka på innan du ansöker

När du ska ansöka om ett lån för renovering är det viktigt att du först sätter dig ner och planerar. Ta inte bara första bästa belopp som dyker upp i huvudet på dig, utan fundera över om det verkligen är en bra summa. Du bör inte låna mer pengar än du är i behov av, men inte heller mindre. Räkna ut kostnaderna för material, hantverkare och verktyg som du kan behöva köpa. Alla dessa utgifter ska inkluderas i det belopp som du planerar att ansöka om.

Vi rekommenderar att du plussar på en del när du ska köpa material, eller räkna ut materialkostnaderna. Kom ihåg att spikar lätt kan böja sig och att skruvar mer än gärna rullar in under soffan eller dylikt. Kakelplattor kan spricka och plankor kan sågas fel. När du köper material bör du alltså se till att köpa cirka 20 % extra av allt. Det kan kännas som en onödig utgift, speciellt för den som är säker på sina kunskaper. I byggbranschen kan misstag dock lätt inträffa och det är inte kul att stå med ett 99 % färdigkaklat badrum, men inte ha den där sista kakelplattan som behövdes.