Investera i bygg och renovering innan du säljer fastigheten

Hemligheten bakom en framgångsrik bostadsförsäljning är att skapa ett bra första intryck. Intrycket ska vara av så hög kvalitet att det kan konkurrera med andra liknande fastigheter på marknaden. Därför är det klokt att investera i bygg och renovering för att öka dess marknadsvärde så mycket möjligt.

Sälj din fastighet snabbare

Det finns en logisk anledning till att så många fastighetsägare väljer att bygga och renovera innan försäljning – fastigheten blir såld mycket snabbare och till ett högre pris. I de flesta fall är det värt att investera i renovering när en fastighet är gammal och sliten. Detta kan till exempel inkludera allt från ett ”ansiktslyft” till att strukturellt förändra eller bygga ut fastigheten. Ganska enkla saker som att lägga till ett extra rum, slå ut väggen till köket eller höjer standarden i badrummet kan motivera köpare att betala betydligt mer för din fastighet.

Några av de bygg- och renoveringsprojekt som ger högst avkastning är:

  • Bygg en altan.
  • Byt till en entrédörr i stål.
  • Byta garageport.
  • Gör en mindre köksrenovering.
  • Lägg till tillverkad stenfaner.

Undersök konkurrerande fastigheter till salu

För att veta vad köpare värdesätter och hur konkurrensen ser ut i området har du bostadssajten Boneo. Denna bostadssajt är den mest effektiva du kan använda för att hitta, köpa och sälja fastigheter. Till skillnad mot andra bostadssajter har Boneo det i särklass största samlade utbudet av försäljningar ”på G”, det vill säga kommande fastigheter och nybyggnadsprojekt. Förslagsvis kan du kika på villor till salu i Stockholm för att verkligen veta hur de bästa fastigheterna är renoverade. Här kommer du att få en känsla av om din fastighet håller måttet och erbjuder mer eller mindre än andra hem.

I Stockholm finns det hundratals fastigheter till salu och ytterligare några hundra ”på G”. Med hjälp av sökfiltret kan du specificera bostadstyp, antal rum, boarea samt pris för att göra en så noggrann jämförelse med din fastighet som möjligt. På så sätt ser du tydligt vad du kan behöva bygga och renovera för att maximera priset.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *