Bästa tipsen för enklare tapetsering

Vill du renovera i din bostad och sätta upp nya tapeter? Härligt! Med nya tapeter kan du göra stor skillnad och förändra hela intrycket i ett hem. Har du inte genomfört en tapetsering tidigare kan det dock kännas klurigt. Hur vet man att man gör rätt och hur kan man säkerställa ett snyggt resultat?

Rätt verktyg är helt klart A och O för att du ska få snygga tapeter som du är stolt över, men det krävs också kunskap och riktigt bra tips på vägen. Vi har listat några bra knep som du kan använda dig av och som gör hela renoveringsprocessen mycket enklare. Innan vi går in på våra tips vill vi även rekommendera dig att välja tapeter av hög kvalitet. Tunna och dåliga tapeter kan lätt gå sönder när du arbetar med dom, vilket i sin tur gör att resultatet inte blir bra. Hos https://www.familjetapeter.se/ kan du hitta mängder med fina alternativ som passar lika bra i köket som i sovrummet, vardagsrummet eller i hallen.

3 tips för tapseringen

Lägg grunden med en rak våd – Det är mycket viktigt att den första våden tapet sitter helt rakt. Genom att sätta den första våden korrekt kommer resten av arbetet att bli betydligt enklare. Det kan vara svårt att bara förlita sig på ögonen för att få ett helt lodrätt resultat och därför rekommenderar vi att du först drar ett streck på väggen. Här kan du rita med en vanlig blyertspenna om du inte har en laser att använda dig av.

Satsa på bra verktyg – Om du har korrekta verktyg kommer det att bli mycket enklare att få till ett snyggt resultat. Detta gäller inte minst när det kommer till tapetlinjalen. Istället för att använda dig av en vanlig sax är det alltså en tapetlinjal som du bör investera i. Till att börja med kommer det att gå mycket snabbare och enklare att riva av, men du får också mycket rakare linjer och en tapet som du inte behöver skära till lika mycket i efterhand.

Snåla inte med lim – Ett mycket vanligt misstag är att man tar alldeles för lite tapetlim på våderna. Kom ihåg att du inte bör snåla med limmet och att det är viktigt att du får lim på hela tapeten, ända ut i kanterna. Ett ojämnt lager riskerar att orsaka luftbubblor under tapeten som du inte blir av med. Se till att du krämar på ordentligt och att du verkligen plattar till tapeten så att den sitter tätt mot väggen för bästa möjliga resultat!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *