Flyttstädning och renovering

Det har blivit allt mer populärt att köpa renoveringsobjekt och rusta upp dem, och sedan sälja dem vidare. Fenomenet kallas för ”house flipping” på engelska, men det är inte bara fritidshus och villor som värdeförändras på detta sätt utan även hyres- och bostadsrätter. För den som är i färd med att sälja sin bostad eller köpa en ny kan det behöva bokas flyttstädning. En kompetent aktör inom flyttstädning och byggstädning är qleano.se/ som ger kostnadsfri offert inom endast en minut.

Ren bostad – en bra utgångspunkt

En flyttstädning ska resultera i att allt smuts är borta från bostaden. Det ska inte finnas damm på listerna eller fläckar på väggarna. Bostaden kan också bli smutsig och rörig efter en renovering. Då finns det i regel en stor mängd byggrester, skräp och damm i byggnaden men med löpande grovstädningar under byggprojektets gång skapas en effektiv arbetsmiljö. För den som vill anlita ett städföretag finns det möjlighet att få RUT-avdrag, som innebär att endast hälften av arbetskostnaderna behöver betalas.

Byggstädning och renovering

För den som köper ett nyckelfärdigt hus är det viktigt att ta reda på om byggstädning ingår eller om det är en utgift som tillkommer. Om bostaden är nybyggd kan byggspill fortfarande behöva fraktas bort från huset och målning samt elarbete kan behöva åtgärdas.

Med en effektiv återkommande byggstädning är det enklare att uppnå målet med sin renovering. Just nu finns det två motsatta trender inom renoveringar, där en del river ut fungerande kök när de köper sina bostäder, medan andra renoverar på ett hållbart sätt genom att återvinna inredning. Hur mycket byggstädning som krävs kan variera från projekt till projekt. Kök från förr kan ha en nästan evig livslängd berättar Sveriges Radio, men ändå rivs helt nyrenoverade kök och badrum. Vår konsumtion ökar men människors miljömedvetenhet stiger samtidigt. För att minska åtgången av resurser återvinns gamla kök och sätts upp igen i nya bostäder. Snickaren Leif Persson tar endast uppdrag som är helt miljövänliga. Han menar att kök kan renoveras och slipas om många gånger. Femtio procent av de kök som byggs kommer från IKEA, och inredningsval och trender påverkas mycket av bloggare. För den som bor i ett äldre hus kan det passa bra att återanvända kök, då stilen hos inredningen matchar husets byggår.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *