Bygga en altan

Bor du i villa så vill du förmodligen ha tillgång till en altan där familjen kan vistas under de varma månaderna. Att bygga en altan är ganska enkelt och oftast är det ett arbete som du själv kan utföra. Först behöver du borra ett antal hål för att gjuta betongfundament som du sedan placerar altanen på.

Därefter så snickrar du ihop en ram för altanen som du sedan belägger med trall. Arbetet tar normalt inte mer än några dagar att utföra, om du är motiverad och har tiden.

En altan kan byggas i många olika varianter. Många väljer att endast bygga ett trägolv medan andra också vill ha tak och kanske även väggar, så att de kan använda altanen även vid sämre väderlek. Dock då kan det krävas byggnadslov om du förändrar din fastighets fasads utseende, vilket du gör om du bygger en altan med väggar och tak. Ett vanligt altangolv i trä kräver dock inget byggnadslov så länge utrymmer under altanen inte används, vilket är möjligt om altanen byggs på en sluttning.

Allt material och de maskiner som du behöver för att bygga en altan finner du på närmaste byggmarknad. Anlitar du hantverkare för att utföra arbetet så kan du få ett ROT-avdrag på 30 procent av arbetskostnaden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *