Bygga hus

Har du planer på att bygga hus så är det en hel del saker som du bör tänka på. Till att börja med så behöver du köpa en tomt som du ska bygga huset på och då är det viktigt att du hittar en tomt i ett område där du och din familj kan tänka er att bo för en lång tid framåt. När du väl har hittat en tomt så behöver du bestämma var på tomten du ska bygga huset. Du bör lägga huset så högt som möjligt och en bit från vägen utanför tomten. Därefter så kan arbetet med att göra i ordning tomten påbörjas.

Om du inte själv är arkitekt då behöver du anlita en arkitekt som kan avbilda ditt hus på en ritning. Sedan själva bilden är klar och alla rum har blivit placerade behöver arkitekten utföra en hel del ytterligare ritningar för alla de byggmoment som kommer att utföras. Det ska bland annat finnas en ritning för el, en för VVS, en för snickare och så vidare. Allt ska noggrant dokumenteras så att alla involverade i byggprojektet vet exakt vad som ska göras. Innan själva bygget kan påbörjas så behöver du ansöka om byggnadslov, vilket också innebär att planritningar ska medföljas ansökan.

När du fått ditt byggnadslov godkänt behöver du påbörja bygget inom 2 år och avsluta det inom 5 år. Sedan är det dags att ta in offerter så att du kan anlita huvudentreprenör som sedan i sin tur tar in underentreprenörer för de olika byggdelarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *